חיפוש עבודה: שלב המשא ומתן

הילה כהנא – מנכ”לית JOIN

טיפ אחד ביום למחפשי עבודה, והפעם – #1 שלב המשא ומתן.

אני נתקלת בלא מעט מועמדים שמחזיקים תהליכי חיפוש עבודה מורכבים וארוכים, מביאים את עצמם במקסימום ועושים הכל כדי לקבל הצעה, ואז, דווקא בחלק הכי חשוב בתהליך – שלב ומשא ומתן, הם עושים את כל הטעויות האפשרויות – מה שגם במקרים רבים מפיל את תהליך הגיוס כולו. מצרפת כמה טיפים:

  1. התהליך לא נגמר גם כשהחוזה אצלכם ביד: שלב המשא ומתן הוא חלק בלתי נפרד בתהליך הגיוס ויותר – זהו שלב שבו מתגלים צדדים והתנהגויות שלא באו לידי ביטוי בשלב הראיונות. יש להתייחס לשלב הזה בכובד ראש בדיוק כמו הראיון הראשון.
  2. לבוא בגישה חיובית שמדגישה את הרצון לחתום: יש מקום לכל משא ומתן וכל בקשה מקובלת, אך היא חייבת לבוא בפריימינג הנכון. כלומר, במידה ואתם רוצים את המשרה ורוצים שהיא תיסגר עבורכם, זה הדבר הראשון לשים על השולחן ונהל את הכל השיחה תחת הנחת היסוד הזו. “שרירים” בתוך התהליך והתרחקות מהרצון שלכם לסגירת המשרה עלולים להרחיק אתכם מלקבל אותה.
  3. בקשו עוד זמן, אבל תנו לוח זמנים מוגדר: לגיטימי לתת למעסיק לחכות לכם. לגיטימי לחשוב על הדברים, ולקחת את הזמן. אבל וזה אבל גדול – בכל המתנה קיים סיכון; שהמעסיק ירגיש שאתם מחכים להצעה אחרת, שהמעסיק ירגיש שאתם לא רציניים או מעדיפים משהו אחר על פניו. בכל בקשה להמתנה שלכם מול המעסיק העתידי נכון לשים לוחות זמנים מוגדרים ולעשות כל מאמץ לעמוד בהם; “אני צריך את הלילה לישון על הדברים ולעבור על החוזה בעיון, אני מבטיח להחזיר תשובה עד למחר בשעה 18:00 בערב” זו בקשה לגיטימית מאד ובאופן הזה – גם תתקבל כמעלה של המועמד ולא תפגע בתהליך.
  4. כנות בהתמודדות עם הפערים: שווה לשים על השולחן בצורה גלויה איפה נמצא הפער האמיתי. נאמר תשלום על נסיעות, מנוי לבירד (כן כן), עוד חמש מאות שח לדלק. הרבה פעמים תגלו שפער שנראה לכם ענק, נפתר מול המעסיק מאד בקלות (במידה והגעתם דרך חברת השמה, זה תהליך שיכול להיעשות גם בתיווך של צד שלישי וניטרלי. ובכלל, גורם שלישי בתהליך).
  5. תשיגו ותשתמשו בידע על הארגון: לכל ארגון ולכל מעסיק יש את הקוים האדומים שלו. שווה לבדוק בתוך התהליך, כלומר בשלב הראיונות הקודם לחלק האחרון של המשא ומתן מה הקו הזה. שאלות כמו: “איזה ערכים מובילים את הארגון?” “מה משותף לכלל עובדי החברה?” “מה יכולות להיות הסיבות לאי הצלחה בתפקיד?” יכולות לתת לכם מושג עמוק על התרבות הארגונית, ובעזרתן תדעו בשלב המשא ומתן איך להתנהל נכון יותר.
  6. אמון הדדי: ברגע שקיבלתם חוזה יש הסכם בלתי כתוב בינכם לבין המעסיק העתידי שלכם של אמון. אפשר ואף צריך לתת לעוד עין לראות את ההסכם, אבל בשום פנים לא להעביר אותו בין חברים ולכבד את גבולות הארגון אליו אתם נכנסים.

בהצלחה בדרך החדשה שלכם!

Comments


טוען...