איך וממי לבקש שיעבירו את קורות החיים שלכם? (טיפים וטמפלייטים לדוגמא)

חבר מביא חבר הוא אחד מערוצי הגיוס המשמעותיים ביותר של כל חברה. בעולם בו לכל משרה שמפורסמת מוגשות כמויות אדירות של קורות חיים כאשר 98% מהם לא רלוונטיים – חברות מתעדפות גבוה יותר קורות חיים שמגיעים עם המלצה אישית. העברת קורות החיים שלכם דרך עובד חברה או גורם שמקושר למגייס תעזור, בסיכוי גבוה, להגיע לפחות לשלב שבו עין אנושית תעבור על קורות החיים שלכם.

בתקופה האחרונה, בה מצב השוק לא מזהיר, העברת קורות החיים דרך איש קשר בחברה הפכה לקריטית אפילו יותר משום שמספר המשרות קטן, מספר הגשות המועמדות פר משרה גדל והיכולת להתבלט מאותגרת על ידי המספרים הגדולים של מחפשי העבודה.

כדי להעביר את קורות החיים שלכם מומלץ להיעזר גם בקשרים רחוקים. לא מדובר בפנייה רק לחברים שהם עובדי חברה, אלא גם למכרים רחוקים ואנשים שהקשר אליהם היה לפני שנים, בבקשה לעזרה. האמת הפשוטה היא שגם לאנשים שאינם קרובים אליכם יש אינטרס לעזור משום שעובדי חברה לרוב מתוגמלים באלפי (ולפעמים עשרות אלפי) שקלים על עובד שיגיע דרכם ואין סיבה שלא לנסות.

בכל זאת, הסיטואציה שבה מבקשים “טובה” ממישהו, במיוחד על רקע חיפוש עבודה, יכולה להיות מביכה ומרתיעה.

אז איך כדאי לפנות כדי שיעבירו את קורות החיים שלכם?

מצורפים כמה טיפים וטמפלייטים שיוכלו לשמש כבסיס לכתיבת הפנייה שלכם ויעזרו לכם בהתמודדות עם הסיטואציה.

  1. תפנו רק לגבי משרות שיש בסיס להתאמה שלכם

את העברת קורות החיים דרך עובד חברה תשאירו למשרות שאתם מרגישים שיש פוטנציאל התאמה יחסית גבוה. אתם עשויים “לבזבז” קרדיט או להעמיד את הצד השני במצב לא נעים אם תפנו כשההתאמה נראית קלושה. אתם לא צריכים לענות על כל הדרישות, אבל שימו לב שאתם עונים על דרישות החובה או לפחות על הרוב הגדול שלהן.

  1. תבחרו למי פונים ותתאימו את הפנייה לדרגת הקשר ביניכם

תפנו לעובדי חברה שהם חברים שלכם או לאנשים רחוקים יותר שאתם חושבים שישתפו פעולה, לרוב אנשים עם רושם בסיסי חיובי לגביכם (גם אם הרושם הזה לא מבוסס על היכרות אמיתית). מכרים מהצבא למשל זו דרך מצויינת, גם אם עבר עשור מאז ששירתתם יחד. חברים של חברים הם אופציה נוספת. בכל מקרה, אל תעבירו את קורות החיים לאותה החברה דרך כמה מכרים במקביל – תפנו לאיש קשר אחד, אחרת יכולה להיות בעיה מבחינת נתינת הקרדיט למקור שממנו הגעתם.

בניסוח שלכם אל תכתבו משהו כללי מדי שנראה כאילו אתם שולחים אותו לכולם – תערכו מעט את הניסוח כדי להתאים לאדם והמשרה הספציפיים.

  1. תהיו ישירים

אל תכתבו “מה קורה?” ותחכו לתשובה לפני שאתם ממשיכים לעניין, אל תנהלו שיחת חולין מאולצת – הדברים האלה לרוב רק מעוררים אנטגוניזם ומרגישים כמו מניפולציה שקופה לצד השני. תהיו כנים וישירים ותכתבו שאתם פונים כי ראיתם משרה מעניינת ומתאימה בחברה שהם עובדים בה ורציתם לבקש את עזרתם בהעברת קורות החיים שלכם.

  1. תהיו תמציתיים 

כמה שיותר קצר ולעניין – יותר טוב. ככל שתהיו יותר תמציתיים תגדילו את הסיכויים שיקראו את כל מה שכתבתם, יבינו את המסר ויתייחסו מיידית.

  1. תצרפו לינק למשרה שאתם מעוניינים בה 

תעשו את הדברים כמה שיותר קלים בשביל האדם השני כדי שגם יהיה קל להעביר את קורות החיים שלכם.

  1. תכתבו בשני משפטים עליכם לאור דרישות המשרה

תוסיפו גם במשפט-שניים (ולא יותר!) כמה שנות ניסיון יש לכם בתחום, באיזה כלים ומערכות עבדתם ויתרונות נוספים שיש לכם שמעידים על האיכות והיכולות שלכם. את מה שאתם כותבים תתאימו לדרישות של המשרה, כך תתנו לצד השני דרך קלה להציג אתכם ואת ההתאמה שלכם למשרה.

לא מצאתם קשר לחברה? גם חברת הד-האנט היא דרך לדאוג שקורות החיים שלכם יקבלו תשומת לב. אם חברת ההד-האנט תמצא אתכם כמתאימים פוטנציאלית, תועברו ישירות לגורם המגייס הרלוונטי אצל המעסיק. חברות השמה ובמיוחד חברות הד האנט מחויבות לסנן פרופילים רלוונטיים בלבד –  זה השירות שהן מספקות, לכן לא תועברו הלאה אם יש רצון אבל אין התאמה לדרישות החשובות. היתרון הוא שחברת ההד-האנט תהיה גורם עם אינטרס לקדם אתכם בתהליך ולקבל פידבק לגביכם. גם בפנייה להד-האנטר או מגייסת, אותם הכללים תקפים. תישארו מאוד תמציתיים וממוקדים רק שהפעם ציינו במשפט גם לאיזה תפקידים אתם מכוונים (טייטלים רלוונטיים).

טמפלייטים לדוגמא שיכולים לשמש אתכם בניסוח הפנייה (תערכו בהתאם לסיטואציה): 

עברית

היי [שם], מה שלומך?

ראיתי את משרת ה- [שם משרה עם קישור אליה] ב-[שם חברה] שנראית מאוד מתאימה לי. כשחשבתי במי אוכל להיעזר כדי להעביר את קורות החיים שלי ל-[שם חברה], השם שלך עלה. אשמח אם אוכל להיעזר בך כדי להעביר את קורות החיים שלי ל-HR או למנהל המגייס.

יש לי [מספר] שנות ניסיון ב-[תפקיד\תחום] ואני מנוסה ב[דרישות ספציפיות של המשרה, למשל כלים או שפות תכנות]. בנוסף יש לי [יתרונות נוספים שיכולים להיות רלוונטיים לדוגמא תואר או פסיכומטרי גבוה]. נראה לי שיכולה להיות פה התאמה טובה והחברה נשמעת מעניינת.

מה דעתך? מצורפים קורות החיים שלי.

תודה על העזרה,

[השם שלך]

אנגלית

Hi [Contact Name],

came across a position that seems like a great fit for me: [position name with link] at [Company Name].  I was thinking about who might be a connection to them and your name came to mind. Would you be able to refer my CV to the HR / hiring manager?

I have [Number] years of experience in [Job Title] and I’m experienced with [specific job requirements that you meet i.e. tools or programming languages]. I also have [specific advantages that are relevant. i.e. degree or high Psychometric score]. I think this could be a good fit and the company seems interesting.

What do you think? My resume is attached.

Thank you in advance for your help,

[Your Name]

 

Comments


טוען...