שלב הממליצים

הילה כהנא – מנכ”לית JOIN

שלב הממליצים בתהליך הגיוס הוא שלב מאד רגיש, אשר מצד אחד יכול לתרום רבות לתהליך שלכם ולהיות אפילו קטליזטור הסגירה הכי מהיר שיש, אך מהצד השני, בניהול לא נכון עלול להיות מסוכן ולהכשיל אתכם. אני מצרפת כאן טיפים להתמודד עם השלב הזה בתהליך גיוס:

  1. ממליצים לא קונים בכסף – אולי הסעיף החשוב במאמר. חשוב להבין כי מנהל הופך לממליץ בתוך עבודה משותפת, מתוך תפיסת האיכות וההישגים שלכם, המחויבות והרעב לנצח. בונים קריירה דרך הפרספקטיבה שהדלתות תמיד מסתובבות ואני עתידיים לפגוש את המנהלים שלנו או את הקולגות שלנו בהמשך הדרך כממליצים, לקוחות ואפילו מעסיקים עתידיים.
  2. הבינו את החולשות שלכם ותהיו מיושרים עם הממליצים – תפקידו של הממליץ הוא כמובן להעיד עליכם לטובה, אבל זה לא כל כך פשוט. מגייס.ת טוב יהפכו את שיחת הממליץ דווקא למקום בו הם מגלים על החולשות שלכם והדברים שפחות עבדו, מבלי שהצד השני בהכרח יבין שזה מה שקורה. הם יחפשו את הנקודות הרגישות ואת ההתמודדות שלכם איתן. אף שיחת ממליץ (ברמה) לא תסתיים ב”זה העובד המושלם ואין לי דבר רע אחד להגיד עליו”. חשוב להבין את זה ולנהל את בחירת הממליץ דרך הפרספקטיבה הזו; מנהל שהיה מספיק קרוב אלי, האמין בי וראה את העוצמות שלי אבל גם עזר לי להתמודד עם החולשות.
  3. לשיחת ממליץ עושים הכנה – סמס “אני מעביר אותך כממליץ” אינו מספיק. חובה לקיים שיחת הכנה עם הממליץ, לבקש ממנו לפרוס בפניכם את הדברים אותם הוא הולך להזכיר ולנהל את תהליך הגיוס שלכם תוך שכבר הזכרתם בעצמכם את אותם הדברים שהמנהל הממליץ צפוי להגיד. וכן, שיחת הכנה עם הממליץ עושים לפני שהתחלתם את הראיון הראשון – ככה תוכלו לאורך כל הדרך לספר את אותו הסיפור ושיחת הממליץ תתאים את עצמה לתוכן של הדברים שהמראיין כבר שמע מכם. עקביות בתהליך ומודעות עצמית גבוהה אלה שני פרמטרים שיתנו לכם המון נקודות.
  4. זה שלב ממיין – לא כל החברות מכניסות ממליצים לשלב הקבלה לעבודה, אבל במידה וזה כן זהו אחד מהשלבים האחרונים בדרך לקבלת החלטה. השלב הזה אמנם מעיד על רצינות החברה לגביכם, אבל הוא לאו דווקא מעיד על החלטה. לעיתים ספקות לגביכם ייבדקו בשלב זה.
  5. ממליץ אידיאלי: מנהל ישיר – ממליץ אידיאלי הוא מי שניהל אתכם באופן ישיר לתקופת זמן של לפחות שנה. הוא מי שמכיר את האינטראקציות איתכם מכל זווית (עובדים נוספים בצוות, לקוחות או כל ממשק אחר רלבנטי) והוא מי שליווה אתכם גם בהצלחות וגם בכישלונות או באתגרים.
  6. בעדיפות: מהעבודה האחרונה – מליצים מביאים מהקדנציה האחרונה שלכם בלבד, או מקסימום אחת לפניה במידה ואתם בתהליך חיפוש דיסקרטי. ממליצים שחוו אתכם כעובדים עשור אחורה הם לא רלבנטיים, לא באמת מכירים אותכם היום וגם היכולות המקצועיות והניהוליות שלכם אינם תואמות למה שהיה אז.
  7. להתמודד בכנות עם בעיית ממליצים – במקרה של פיטורין וחוסר יכולת להביא מנהל ממליץ, הדרך הנכונה ביותר היא להיות אותנטיים ולהגיד שאינכם מרגישים בנוח להציג ממליץ שפיטר אתכם. כן חשוב מאד להסביר את הסיבות ולתת ממליץ עבר או קולגה שיוכלו לתת פרספקטיבה עליכם.
אנחנו כאן אתכם בג’וין, מלווים אתכם בדרך להתחלות חדשות.
שיהיה בהצלחה!
הילה

Comments


טוען...